Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 12
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

235/45 R18

Omdat er zoveel soorten autobanden zijn, wordt op de zijkant van elke band aangegeven wat de afmetingen van de specifieke band zijn. Deze maten zijn vervat in een codering van drie cijfercombinaties en een letter. Zo is het voor de automobilist eenvoudiger om de band met de juiste specificaties te vinden. Staat op een band 235 45 R18, dan is deze 235 millimeter breed. Een van de voordelen van zo'n bandbreedte is het uitstekende wegcontact dat een auto ermee heeft.

De tweede cijfercombinatie geeft aan hoe de hoogte van de band zich verhoudt tot zijn breedte. Dit wordt uitgedrukt in een percentage. Het tweede getal in de bandencode 235 45 R18 is "45", hetgeen betekent dat de verhouding 45% van 235 millimeter is. Dit is 106 millimeter.

Tegenwoordig is in zo goed als elke bandencode ook de letter "R" opgenomen. Hiermee wordt duidelijk gemaakt, dat de band van een radiale constructie is voorzien. Een autoband met een radiale constructie heeft onder het loopvlak extra koordlagen in de lengte. Diagonaalbanden daarentegen zijn kruislings gelaagd.

Bij banden die de code 235 45 R18 dragen, duidt het laatste getal op een velgdoorsnede van 18 inch. Dit dus in tegenstelling tot de bandbreedte, die in centimeters wordt vermeld. Een velgdiameter van 18 inch is circa 46 centimeter. Er is voor een inch-aanduiding gekozen, omdat velgmaten standaard in inches worden aangegeven.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK