Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 11
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

235/35 R19

Automobilisten die willen weten welke bandenmaat ze nodig hebben, kunnen deze informatie vinden op de zijkant van de autoband. Door deze code te lezen worden verschillende specificaties duidelijk. Is de wang van de band bijvoorbeeld voorzien van de code 235 35 R19, dan betekent dit onder meer dat de band 235 millimeter breed is. Daarmee is een fantastische wegligging gegarandeerd.

De breedte blijkt dus uit het eerste getal, maar naast de bandbreedte kan op basis van de codering ook de straal of hoogte ervan worden uitgerekend. Hiervoor baseert men zich op het eerste en het tweede getal. Een autoband met daarop 235 35 R19 heeft een hoogte die 35% van 235 millimeter bedraagt. De bandhoogte komt daarmee dus neer op 82 millimeter.

Hoe de band van binnen is opgebouwd kan ook worden afgeleid uit de informatie die op de wang staat. De "R" duidt erop dat de desbetreffende autoband koordlagen heeft die zijn aangebracht in de lengterichting. Dit ontwerp noemt men een radiale constructie en de letter "R" kan dan ook worden gezien als een afkorting van radiaalband.

Uit het laatste getal kan worden opgemaakt welke maat velg op een band past. Op een autoband waarop 235 35 R19 is te lezen, is dus een velg te gebruiken met een buitendiameter van 19 inch. Dit staat gelijk aan 48 centimeter.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK