Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 2

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


225/65 R17

Bij de aanschaf van autobanden zijn er verschillende zaken om goed op te letten. Namelijk wat voor soort banden het zijn, hoe breed en hoog ze zijn en hoe de velgen eruitzien. De autobanden van het type 225 65 r17 beginnen met de cijfers '225'. Zij staan voor de breedte van de banden, want de banden zijn 225 millimeter breed. Bestuurders schaffen hiermee dus goede en voldoende brede autobanden aan.

De 225 65 r17 autobanden hebben vervolgens de cijfers '65' in de naam zitten. Deze cijfers hebben betrekking op de doorsnede van de banden. Hiermee wordt gedoeld op de verhouding tussen de lengte en de breedte van iedere autoband, die hier in procenten wordt uitgedrukt. De procentuele verhouding tussen de lengte en de breedte van deze autobanden is 65 procent, waarmee het relatief hoge autobanden zijn die zeer comfortabel rijden.

Hierna valt er een 'r' te lezen in de naam van deze autobanden. Dit houdt in dat het radiaalbanden zijn. Radiaalbanden zijn autobanden met een unieke rij-inrichting van de koordlagen. Dit heeft veel voordelen voor bestuurders, zoals het zeer koersvast rijden, door het hebben van koersvaste banden. Ze hebben daarnaast een lage rolweerstand, waardoor ze niet veel brandstof verbruiken. Bestuurders besparen dus op tankkosten. Tot slot slijten ze minder snel.

De naam van het type van deze banden, 225 65 r17, wordt afgesloten met de cijfers '17'. Deze cijfers hebben betrekking op velgenmaat, die wordt gemeten met de diameter van de velgen. De velgdiameter is in dit geval 17 inches.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info