Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 8
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

225/60 R16

Zo op het eerste gezicht is de bovenstaande benaming, het betreft een bandenmaat, nogal cryptisch en onduidelijk. Laten wij daarom wat duidelijkheid scheppen: Te beginnen met het eerste getal van de maat: 225. Met 225 wordt in dit geval de breedte in millimeters aangeduid. Een band met de afmetingen 225 60 R16 is dus 225 millimeter breed. Elke bandenmaat begint met de breedte in millimeters, hoewel deze in de praktijk altijd valt af te ronden op halve centimeters.

Het was eenvoudiger geweest als men alle afmetingen van de band in millimeters zou aangeven. Dit is echter niet het geval. Het tweede getal, bij bandenmaat 225 60 R16 is dat 60, geeft een verhouding weer. En wel die tussen de breedte en de hoogte. De breedte bedraagt hier 60 procent van de hoogte. Het tweede getal dient dus niet als absolute maat gelezen te worden.

Bij deze band volgt er na de eerste twee getallen een R. Op deze plek vindt men bij alle banden een R danwel een B. Deze letters staan voor respectievelijk radiaalbanden en gordelbanden. De 225 60 R16 is dus een radiaalband. Dit slaat op de interne structuur van de band en wil zeggen dat de koordlagen haaks op de rijrichting zijn ingelegd.

We sluiten af met het getal 16. Dit getal heeft betrekking op de velgmaat en is weergegeven in inches. Op deze band dient dus een velg geplaatst te worden van 16 inch.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK