Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


58,50 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
Pagina 1 van 24
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

225/55 R17

Een bandenmaat wordt gebruikelijk als volgt uitgedrukt: 225 55 r17. Dit kan in eerste oogopslag weliswaar een niet te ontcijferen code lijken, maar toch is het een stuk eenvoudiger te lezen dan veel mensen denken. De eerste waarde bijvoorbeeld, welke bij deze band 225 bedraagt, kan vertaald worden als de breedte van de band in millimeters. Het gaat hier dus om een relatief brede band van 225 millimeter breed.

De tweede waarde vervolgens duidt op de hoogte van de band. Deze is echter niet aangegeven in millimeters maar als percentage van de breedte. Het betreft hier voor alle duidelijkheid de afstand van de velg tot het loopvlak van de band en niet de doorsnede. Een band met bandmaat 225 55 r17 heeft dan ook een hoogte van 55% van 225 millimeter. Omgerekend komt dit overeen met 123,75 millimeter.

Bij de meeste banden wordt ook nog een letter in de bandmaat vermeld, zoals in het voorbeeld van 225 55 r17. Voor personenauto's gaat het dan vrijwel altijd om de letter "R". Dit betekent dat het een radiaalband betreft, waarbij de koordlagen in een radiale hoek ten opzichte van de band lopen. Dit is een erg veel gebruikte constructie van het karkas onder het rubber van een band.

Het laatste getal tenslotte vertegenwoordigt de diameter van de binnenkant van de band. Dit komt overeen met de velgmaat en wordt net als bij velgen in inches aangegeven. Deze band past dus perfect op een velg van 17 inch.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK