Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 19
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

225/45 R18

De wang of zijkant van een autoband heeft een combinatie van cijfers met een letter, waarmee de fabrikant aangeeft wat de specificaties van de band zijn. De eerste drie cijfers geven de breedte van de desbetreffende band aan. Hiervoor gaat men uit van millimeters. Bij de 225 45 R18 bedraagt deze dus 225 millimeter. Bij een dergelijke brede band is een goed wegligging gegarandeerd.

Op basis van het tweede getal kan de hoogte worden bepaald. Dit is een percentage dat gebaseerd is op de bandbreedte die door middel van het eerste getal is aangegeven. Staat op een band 225 45 R18, dan is de verhouding dus 45% van 225 millimeter. Dit komt neer op 102 millimeter.

De "R" is een letter die in zo'n beetje elke bandaanduiding kan worden gevonden. Het zegt iets over de constructie van de band. Middels de letter "R" wordt aangegeven dat de band een radiale constructie heeft met extra koord- of textiellagen, die vlak onder het rubber in de lengterichting van de band zijn aangebracht.

Met de twee eindcijfers in de bandcode wordt duidelijk gemaakt wat de diameter van de velg is. In tegenstelling tot de eerste twee cijfers is dit een inchmaat. Als op een band 225 45 R18 kan worden gelezen, houdt dit een velgdoorsnede in van 18 inches of ongeveer 46 centimeter.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK