Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 6
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

225/35 R19

Maten van banden mogen er dan wel erg lastig uitzien, achter een notering zoals 225 35 r19 gaat toch een heel logisch en vrij simpel systeem schuil. Een bandenmaat bestaat namelijk uit een reeks getallen met een of meerdere letters, waarbij elke waarde iets unieks over de band zegt. Zo zegt het eerste getal 225 in de net genoemde bandenmaat simpelweg dat de band 225 millimeter breed is.

Met een waarde die de breedte aangeeft, zal het ook niet als een verrassing komen dat er een waarde voor de hoogte van de band is. Dit is de afstand tussen de velgrand en het loopvlak. In de maat 225 35 r19, staat het tweede getal oftewel 35 voor de hoogte in procenten van de eerste waarde. 35% van 225 geeft hier dus een 78,75 millimeter hoge band.

De daaropvolgende letter geeft aan welke technische constructie gebruikt is om het karkas van de band te bouwen. De "R" in 225 35 r19 staat voor een radiale constructie, waar de koordlagen aan de binnenkant op een bepaalde manier haaks ten opzichte van de rijrichting zijn gezet. Dit biedt talloze voordelen voor de wegligging en de slijtage, waardoor radiaalbanden dan ook zonder meer de meest gebruikte banden voor personenwagens zijn.

Het getal 19 van deze maat tenslotte, wil zeggen dat het hier een band betreft die geschikt is voor velgen van 19 inch in doorsnee. Dit is dus ook weer gelijk aan de binnenste diameter van de band.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK