Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 2
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

215/70 R16

Het 'lezen' van een autoband lijkt zo op het eerste oog een ingewikkelde kwestie. Maar wanneer eenmaal de betekenis van de cijferreeks bekend is, blijkt het eigenlijk verrassend eenvoudig te zijn.
Aan de hand van de cijferreeks 215 70 r16 kan dit worden verduidelijkt. Het eerste getal, 215, staat voor de breedte van het loopvlak. Die maat wordt altijd in millimeters aangeduid. Deze band heeft dus een loopvlak van 215 millimeter breed.

Het tweede getal in de reeks 215 70 r16 is '70'. Dit getal geeft aan hoe hoog de band is. Dit wordt altijd uitgedrukt in procenten van de breedte van de band. Hier heeft de autoband dus een hoogte van 70% van 215 millimeter.

Dan volgt in de cijferreeks eerst een letter. Deze 'R' staat voor radiaalband. Hiermee wordt het type band aangeduid. In een radiaalband staat het binnenwerk haaks op de rijrichting. Deze zogenaamde koordlagen lopen dus in de breedte door de band van velgrand tot velgrand. Bovendien is het binnenwerk van een radiaalband meestal versterkt met een gevlochten staalgordel. Radiaalbanden staan bekend om hun kracht en prima weg contact.

Na de letter R wordt de cijferreeks besloten met het cijfer 16. Dit cijfer, dat dus altijd volgt op de letter, geeft de diameter aan van de velg waar de band omheen kan worden gelegd. Deze maat wordt altijd uitgedrukt in inches.
In de reeks 215 70 r16 gaat het dus om een band die geschikt is voor een velg met een diameter van 16 inch.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK