Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


71,00 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
Pagina 1 van 3
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

215/70 R15

Een autoband is aan de zijkant of wang voorzien van een codering die bestaat uit een drietal getallen en een letter, waaruit de maten kunnen worden afgelezen. De breedte van een band wordt aangegeven in millimeters door middel van de eerste drie cijfers. Uit de codering 215/70 r15 valt dan ook af te lezen, dat de band 215 millimeter breed is. Een beperkte remweg is een van de kenmerken van dit soort brede banden.

Het volgende getal van de bandencode heeft betrekking op hoogte van de band. Dit tweede getal is een percentage, waarmee op basis van het eerste getal de bandhoogte of straal kan worden bepaald. In de bandencode 215/70 r15 is de halve diameter dus 70% van 215 millimeter. Omgerekend kan de hoogte van de band dan worden vastgesteld op 150,5 millimeter.

Op het overgrote deel van de autobanden die vandaag de dag worden geproduceerd, staat de letter "r" in de codering vermeld. Daaruit valt af te leiden, dat de band als radiaalband is geconstrueerd. Bij een radiale constructie heeft het rubber onder het loopvlak haaks geplaatste koordlagen, die de slijtage van het profiel vertragen.

Aan de cijfers die achter de "r" staan, kan de automobilist zien wat de velgdoorsnee van de band is. Bij een band waarop 215/70 r15 wordt vermeld, heeft de velg dus een diameter van 15 inch. Omgerekend is dit 38,1 centimeter. Er is voor een aanduiding in inches gekozen, omdat de maten van velgen en wieldoppen ook in inches worden aangegeven.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK