Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


53,30 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
Pagina 1 van 20
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

215/60 R16

Bandenmaten komen normaal gesproken in de vorm van een notering met getallen en een of meerdere letters. Deze getallen en letters zeggen allemaal iets over een bepaald aspect van de band, waardoor een bandenmaat zich toch tamelijk eenvoudig laat uitlezen. Zo betekent het getal 215 in de bandenmaat 215 60 r16 niets meer dan dat deze band 215 millimeter breed is.

Waar het eerste getal iets zegt over de breedte, geeft het tweede getal aan hoe hoog de band is. Met de hoogte wordt echter niet de diameter van de band bedoeld, maar juist de hoogte van de wang, oftewel de afstand van het loopvlak tot de velg. Het wordt weergegeven in procenten van de breedte, dus bij een bandenmaat van 215 60 r16 bedraagt de hoogte 60% van 215 millimeter.

De letter "R" in 215 60 r16 zegt vervolgens iets over de technische constructie van de band. Het betreft hier een radiaalband, een type band waarbij de koordlagen die het karkas van de band vormgeven elkaar niet kruisen. Hierdoor is er in deze banden, in tegenstelling tot in bijvoorbeeld diagonaalbanden, weinig interne wrijving wat weer zorgt voor betere prestaties. De meerderheid van de banden voor personenauto's zijn tegenwoordig radiaalbanden.

De laatste waarde geeft aan wat de binnenste diameter van de band is, een waarde die gelijk moet zijn aan de velgmaat. Net als bij velgen, wordt deze aangegeven in inches. Deze band is daarom geschikt voor 16 inch velgen.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK