Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


53,70 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
55,80 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
Pagina 1 van 16
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

215/50 R17

Elke bandenmaat is opgebouwd uit cijfers en codes in een bepaalde volgorde. Zo is het voor iedereen goed te herkennen bij welke grootte van een wiel de band past. Want een passende autoband is van essentieel belang. Niet alleen voor het rijcomfort, maar ook voor de veiligheid. Bij een bandenmaat van 215 50 r17 staat het eerste getal voor de bandbreedte. Deze wordt uitgedrukt in millimeters. In dit geval is de band dus 215 millimeters breed.

Een waarde die het rijcomfort van een bepaalde band aangeeft, is de doorsnede van de band. Dit is de verhouding van de breedte en hoogte van de autoband en wordt uitgedrukt in percentages. Bij een band als 215 50 r17 is deze precies de helft. Want het tweede getal geeft het percentage van de banddoorsnede aan. In het algemeen geldt dat een hoger percentage een hoger rijcomfort geeft.

In de maat van de band komt ook een letter voor. Deze geeft het bandentype weer. In het geval van een band met de maat 215 50 r17 gaat het om een radiaalband. Deze bestaat anders dan een diagonaalband uit een karkas met loodrechte koordlagen. Bij een diagonaalband lopen deze, zoals de naam al aangeeft, diagonaal. Een radiaalband wordt tegenwoordig veel gebruikt, doordat hij een groter contact met het wegdek heeft dan een diagonaalband.

Het laatste getal van een bandenmaat staat voor de grootte van de velg. Deze wordt gemeten aan de hand van de velgdiameter en uitgedrukt in inches. In dit geval is de velgenmaat 17 inches.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK