Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 8
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

215/40 R17

215 40 r 17 duidt de bandenmaat in verschillende delen aan. De maat van een band wordt veelal op deze wijze weergegeven, zodat altijd duidelijk is welke eigenschappen bij de band horen. De eerste waarde geeft de breedte van de band aan, uitgedrukt in millimeters. Dit betekent dat de breedte in dit geval dus 215 millimeter is.

Wanneer we kijken naar de tweede waarde, de 40, dan kennen we de doorsnede van de band. Deze wordt uitgedrukt in een percentage en geeft de verhouding tussen de breedte en de hoogte aan. De verhouding tussen de hoogte en de breedte van de band is bij de 215 40 r17 dus 40%.

Het derde deel van de aanduiding van de bandmaat bestaat uit de letter 'R'. Deze staat voor radicale constructie. We kennen radiaalbanden en diagonaalbanden. Deze namen zeggen iets over de koordlagen van de band. Bij een radiaalband staan de koordlagen haaks ten opzichte van de rijrichting, wat bij een diagonaalband niet het geval is. De 'R' geeft aan dat het hier om een radiaalband gaat.

Tot slot wordt de maat van de velgen aangegeven, welke altijd wordt weergegeven in inches en betrekking heeft op de diameter. Bij 215 40 r17 bedraagt de velgdiameter dus 17 inch. Velgen worden ook enkel verkocht met een maataanduiding in inches, waardoor omrekenen in centimeters of millimeters dus nooit nodig is.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK