Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173

Eigenschappen


Pagina 1 van 2
Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


215/35 R18

De radiaalbanden van het type 215 35 r18 zijn in alle opzichten aan te raden. Wij leggen bij deze uit waar deze cijfers precies voor staan en wat de voordelen zijn. Om te beginnen het de cijfers '215', waar dit type band mee begint. Deze cijfers geven namelijk de breedte van de banden aan. Dit betreft 215 millimeter, waarmee dit relatief brede banden zijn. Hierdoor hebben ze een korte remweg.

De volgende cijfers in de naam van de banden slaan op de doorsnede van de autobanden. Deze doorsnede wordt weergegeven in procenten en dit geeft de verhouding weer van de hoogte en de breedte van de radiaalbanden. In het geval van deze banden met het type 215 35 r18 staan hier de cijfers '35', die slaan op een verhouding tussen de hoogte en breedte van deze banden van 55 procent.

Wat er in de naam van de banden vervolgens voorkomt is de letter 'r'. Deze letter zegt in feite niets meer dan dat het radiaalbanden betreft. Het voordeel van dit type banden in vergelijking met diagonaalbanden is dat ze zeer koersvast zijn. Hierdoor verhoogt u de veiligheid van het autorijden. Omdat de banden zachtere wangen hebben zijn ze bovendien zeer comfortabel voor tijdens het rijden. Daarnaast zijn ze zeer energiebesparend.

De laatste cijfers die vermeld staan in de naam 215 35 r18 hebben betrekking op de velgen. De diameter van de velgen wordt gemeten in inches en het cijfer '18' betekent dat de banden een velgdiameter van 18 inches hebben.


x
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK