Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 1
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

195/70 R15

De maat van een band is wereldwijd altijd terug te vinden op de zijkant van de betreffende band. De eerste drie cijfers die daar worden aangetroffen, vertellen wat precies de breedte van de band is. Daarbij wordt gemeten in millimeters. Hieruit volgt dus automatisch dat, bij de bandenmaat 195 70 r15, de breedte 195 millimeter is.

Het tweede getal dat in de bandenmaat vermeldt staat, geeft steeds aan wat exact de doorsnede van de band is. Hiermee wordt de verhouding bedoeld, uitgedrukt in procenten, tussen de breedte en de hoogte. Bij bandenmaat 195 70 r15 is dat dan 70%.

In de genoemde bandenmaat 195 70 r15 staat ook de letter 'r' genoemd. Deze heeft betrekking op de manier waarop de band geconstrueerd werd, en staat voor radiaalconstructie. Radiaalbanden zijn over de hele wereld verspreidt, verreweg de meest gebruikte bandensoort.

In het laatstgenoemde getal, wordt de maat van de velg uitgedrukt. Daarbij wordt uitgegaan van de diameter. De diameter wordt uitgedrukt in inches en in dit geval zou er dus sprake zijn van een velgdiameter van 15 inches.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK