Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 3
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

195/45 R15

In eerste instantie kan het een hele opgave lijken de maat van een band te moeten uitlezen. Toch gaat er achter een bandenmaat zoals 195 45 r15 een logisch systeem schuil dat een stuk eenvoudiger is dan het misschien lijkt. Zo geeft de eerste waarde, in dit geval dus 195, simpelweg aan hoe breed de band is. Het gaat hier om millimeters, dus de band is 195 millimeter breed.

Ook de tweede waarde is niet zo heel lastig te uit te leggen. Dit betreft namelijk de hoogte van de band. Voor alle duidelijkheid, met de hoogte wordt de wang en niet de diameter van de band bedoeld. Ook wordt deze waarde niet aangegeven in millimeters, maar in procentuele verhouding van de breedte. Bij een bandenmaat van 195 45 r15 is de hoogte dus 45% van 195 millimeter.

De dan volgende waarde is geen getal maar een letter en in veel gevallen gaat het om de letter "R". Zo ook bij de bandenmaat 195 45 r15. De "R" betekent dat het gaat om een radiaalband, zonder meer het meest gebruikelijke type band voor personenwagens. Bij een radiaalband verhouden de koordlagen en de rijrichting van de band zich in een radiale hoek ten opzichte van elkaar.

Ook de laatste waarde van een bandenmaat is tenslotte vrij eenvoudig te lezen. Het getal 15 betekent in dit geval dat de binnenste diameter van de band 15 inch is en dus ook gemonteerd moet worden op 15 inch velgen.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK