Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 1
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

195/45 R14

Bij een perfecte rit hoort natuurlijk een stel goede autobanden. Om te bekijken wat de voordelen zijn van alle typen autobanden is het goed om te weten wat alle cijfers en de letter in de naam van het type betekent. In dit geval hebben we het over autobanden van het type 195 45 r14. Dit zijn autobanden van 195 millimeter breed, een vrij gemiddelde breedte voor goede autobanden in Nederland.

De volgende cijfers die voorkomen in de naam 195 45 r14 zijn '45'. Dit heeft betrekking op de doorsnede van de banden. Met de doorsnede bedoelen we de verhouding van de hoogte en de lengte van de autobanden. Omdat we deze verhouding in procenten uitdrukken kunnen we zeggen dat deze banden een procentuele verhouding van hoogte en breedte hebben van 45 procent.Het zijn hiermee banden met een goede, gemiddelde verhouding.

De 'r' in de naam van de typen autobanden staat voor de radiale constructie die er in de banden zit. Het zijn namelijk radiaalbanden. Dit type banden heeft vele voordelen ten opzichte van andere typen banden. Radiaalbanden slijten namelijk niet zo snel, zodat bestuurders er een lange tijd mee vooruit kunnen. Daarnaast verbruikt een auto minder brandstof met radiaalbanden en zijn het zeer koersvaste banden. Dé aanrader voor Nederlandse autobanden!

De autobanden van type 195 45 r14 zijn tot slot radiaalbanden met een velgendiameter van 14 inches. Dit valt te lezen in de laatste cijfers van de naam, '14'. De velegendiameter staat voor de diameter van de velgen; de velgenmaat.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK