Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 2
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

195/40 R17

De meeste autobanden zijn een compromis tussen comfort en veiligheid. Bij 195 40 r17 banden slaat de meter overduidelijk door naar compromisloos sportief. In de maat wordt de breedte van het loopvlak aangegeven met 195 mm en dat is ruimschoots breder dan een doorsnee autoband. Deze band is dan ook vooral bedoeld voor de sportieve rijder die het contact met de weg belangrijker vindt dan rolcomfort.

In de bandenmaat staat 40 en dat is 40% van de maat van het loopvlak van de 195 40 r17. Op het gebied van optrekken, sterk afremmen én in het snelle bochtenwerk is dit een bijna ideale bandenmaat. Bij deze banden is het opletten dat de afwatering goed is omdat dit soort platte en brede banden gevoelig zijn voor aquaplaning. Er zijn echter voldoende goede bandenmerken die hier uitstekende oplossingen voor bieden.

De 195 40 r17 is een radiaalband (de 'R' in de maat) en dat garandeert nog meer plezier in de bochten. Radiaalbanden vervormen in bochten iets meer (uiteraard blijft dit ruim binnen de veiligheidsmarges)en dat geeft de snelle rijder nét dat extra gevoel in het stuur om de grenzen van snelle bochten steeds iets verder te leggen.

Met een inchmaat van 17" ligt deze band op een mooie grote velg. De verhouding van veel velg (ruimte voor fikse remschijven) en weinig rubber staat voor optimaal sportief rijplezier.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK