Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 9
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

185/70 R14

Aan de zijkant vinden we op een band de aanduiding van de maten die betrekking hebben op deze band. Hierbij zijn verschillende getallen gebruikt om de diverse onderdelen in de maatvoering van een band te benoemen. Zo zegt het eerste getal in millimeters iets over de breedte van een band. De breedte van de band met de maatvoering 185 70 r14 is daarbij 185 millimeter.

Na de breedte aanduiding, staat er een tweede getal in de maatvoering waarmee de doorsnede van de band vermeldt wordt. De doorsnede is de verhouding die gevonden wordt tussen de breedte en de hoogte. Deze verhouding is uitgedrukt in procenten. Bij de 185 70 r14 hebben we dus te maken met een doorsnede van 70%.

Bij de 185 70 r14 staat, na de doorsnede, de letter 'r' vermeldt. De letter staat hier voor radiaalconstructie of wel radiaalband, wat meer vertelt over de manier waarop de band vervaardigd is. Door zijn grote en betrouwbare technische prestaties bij de wegligging en de bestuurbaarheid, is de radiaalband wereldwijd nog altijd de meest beproefde band.

Tenslotte wordt hier in de maatvoering nog een tweecijferig getal opgegeven dat vermeldt wat de maat van de velg is. De velgenmaat is opgegeven in inches en heeft betrekking op de diameter. Er wordt hier dus een velgdiameter benoemd van 14 inches.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK