Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 4

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


185/55 R16

De maat van een band die, in de meeste gevallen, wereldwijd op gelijke wijze wordt aangegeven, is altijd te vinden op de zijkant van de band. Daarbij geven een reeks cijfers en een letter precies aan wat de maten van de band zijn. Het eerste getal geeft weer wat in millimeters de exacte breedte van de band is. Bij bandenmaat 185 55 r16 is dat 185 millimeter.

Met het tweede getal dat is terug te vinden in de maataanduiding, wordt de doorsnede van de band bedoeld. Deze is aangegeven in procenten en gaat over de verhouding tussen breedte en hoogte. De doorsnede bij de band met 185 55 r16 als maatvoering, is dan dus 55%.

In de maataanduiding bij de 185 55 r16 is ook de letter 'r' opgenomen, wat staat voor de wijze waarop de band is vervaardigd. De 'r' geeft aan dat het hier om een radiaalband gaat. Een radiaalconstructie is de meest gebruikte constructiewijze voor banden over de hele wereld vanwege de grote betrouwbaarheid ten aanzien van het wegcontact en het stuurgedrag.

Achteraan in de maataanduiding staat een getal dat gaat over de velgenmaat die wordt aangegeven in inches en betrekking heeft op de velgdiameter. In dit specifieke geval is de precieze diameter van de velg dus 16 inch.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info