Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 4
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

175/80 R14

Elke autoband is voorzien van één bepaalde code, die altijd specifiek de bandenmaat aangeeft. Het eerste cijfer van deze code is de bandbreedte uitgedrukt in millimeters. Bij de 175 80 r14 is de bandbreedte dus 175 millimeter.

Vervolgens geeft de bandcode een percentage weer, in dit geval dus 80%. Dit percentage staat voor de verhouding tussen hoogte en breedte van de band. In feite hebben we het hier over de diameter of de doorsnede van de band.

De letter R in de code staat voor radiale constructie. In vergelijking met de voorheen vaak gebruikte diagonaalband is de radiaalband zuiniger in brandstofgebruik en loopt hij koersvaster. Een radiaalconstructie betekent dat de koordlagen van het karkas van de band recht op het loopvlak ten opzichte van de rijrichting lopen.

De 175 80 r14 heeft ten slotte het getal 14 in de code. Dit getal is de velgmaat en wordt altijd uitgedrukt inches. De velgmaat wordt gemeten in verhouding tot de diameter van de band.Bij deze band bedraagt de velgmaat dus 14 inches.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK