Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


Pagina 1 van 5
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

175/60 R15

Een bandenmaat ziet er altijd als volgt uit: 175 60 R15. Hierin zien we dus 3 getallen en één letter. Het eerste getal geeft aan hoe breed de band is. Dit wordt altijd uitgedrukt in millimeters. In dit geval is de band slechts 175 millimeter breed, één van de minst brede banden. Smalle banden hebben als voordeel dat ze goedkoop zijn, beduidend minder geluid maken en bij regen vrij veel grip hebben op het wegdek.

Het tweede getal duidt de doorsnede (dus hoe de verhouding is van breedte en hoogte) van de band aan. Dit getal zien we uitgedrukt in procenten. Bij de band 175 60 R15 bedraagt deze waarde 60%.

Tegenwoordig is de letter in een bandenmaat bijna altijd een R. Deze R staat voor 'radiaal' en bijna alle banden worden op dit moment volgens deze constructie ontworpen. Bij een radiaalband staan de koordlagen van de band haaks ten opzichte van de te rijden richting. Ook hier hebben we dus te maken met een radiaalband.

De laatste waarde is met betrekking tot de maat van de velg en wordt altijd uitgedrukt in inches. Het geeft de diameter van de velg aan. Bij de band 175 60 R15 is de diameter van de velg 16 inches.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK