Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


30,00 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
32,50 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
Pagina 1 van 9
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

165/70 R13

Een bandenmaat wordt dikwijls uitgedrukt in een schijnbaar lastige combinatie van cijfers en letters. Toch laat het zich minder lastig uitleggen dan het lijkt. In een bandenmaat zoals 165 70 r13 legt elk getal namelijk iets uit over een bepaald deel van de band. Zo staat het eerste getal van 165 simpelweg voor de breedte van het loopvlak. Dit is in millimeters, waardoor deze band dus 165 millimeter breed is.

Ook het tweede getal van de bandenmaat is eenvoudig uit te leggen. Het staat voor de hoogte van de wang van de band. Dit is de zijkant van het rubber, gemeten vanaf de rand van de velg tot het loopoppervlak. Deze waarde is een percentage van de breedte van de band. In het geval van bandenmaat 165 70 r13 betreft het dus een hoogte van 70% van 165 millimeter.

Daarnaast komt er in een bandenmaat ook vrijwel altijd een letter terug. In de hier gebruikte maat van 165 70 r13 staat als derde waarde bijvoorbeeld een "R", wat een afkorting is voor radiaalband. Een radiaalband is een band waarbij de koordlagen aan de binnenkant van het rubber in een bepaalde hoek ten opzichte van de band geplaatst zijn. De tegenwoordig geproduceerde banden zijn voor het grootste deel allemaal radiaalbanden.

De laatste waarde tenslotte heeft juist betrekking op de velgmaat die bij de band hoort. Een waarde van 13 voor het laatste getal betekent namelijk niets meer dan dat de band geschikt is voor een velgmaat van 13 inch.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK