Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


29,50 €
Gratis verzending*
2 - 5 werkdagen levertijd**
beschikbaar
Pagina 1 van 8
*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

155/70 R13

Bandenmaten worden in het algemeen uitgedrukt in de vorm van een cijferreeks met daarbij een of enkele letters, waarbij de getallen en letters allemaal een eigen betekenis kennen. Zo staat in het geval van bijvoorbeeld 155 70 r13 het eerste getal, oftewel 155, voor de breedte van de autoband. Dit wordt aangeduid in millimeters, waardoor het hier dus gaat om een band die 155 millimeter breed is.

Het tweede getal van de bandenmaat staat voor de hoogte van de band. Het gaat hier om de hoogte gemeten vanaf de velg. Deze wordt echter niet in millimeters weergegeven, maar als percentage van de breedte. In het geval van een band met de afmetingen 155 70 r13 is de hoogte van dus 70% van 155 millimeter. Na een snelle rekensom komt dit neer op 108,5 millimeter.

De letter zegt vervolgens iets over de constructie van de band. In het voorbeeld van 155 70 r13 staat "r" voor radiaal, wat betrekking heeft op de richting in welke de koordlagen in de band lopen. Dit zijn de kleine stukjes textiel die de samen het karkas onder het rubber van de band vormen. Tegenwoordig zijn vrijwel alle banden die voor personenwagens geproduceerd worden radiaalbanden.

Het laatste cijfer tenslotte, dat meestal met de letter gecombineerd wordt, geeft de diameter weer van de velg waar de band op past. Deze wordt uitgedrukt in inches. In dit geval betreft het dus een velgmaat van 13 inch.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK