Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00):
+31 (0) 858880173
Eigenschappen


*Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
**Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.

145/60 R13

Voor iemand met weinig ervaring in het kopen van banden, kan het zijn dat een bandenmaat zoals 145 60 r13 niet eenvoudig te begrijpen valt. Toch is deze notering heel wat logischer dan het misschien in eerste oogopslag lijkt. Elk getal en elke letter van een bandenmaat omschrijft namelijk een unieke eigenschap van de band. Bij deze maat betekent het getal 145 bijvoorbeeld dat de band 145 millimeter breed is.

Het tweede getal van 145 60 r13 is 60 en zegt iets over de hoogte van de band. Dit is niet zoals veel mensen denken de doorsnee van de band maar juist de wang. Dit is de zijkant van het rubber tussen de velg en het loopoppervlak. De waarde 60 is hier overigens ook geen absolute maat, maar een percentage van de breedte. De band is 60% van 145 millimeter breed.

Waar de eerste twee getallen afmetingen betreffen, geeft de daarna volgende letter iets aan over hoe de band technisch in elkaar zit. De "R" in 145 60 r13 staat voor radiaalband, een soort band waarbij de koordlagen die het karkas vormen naast elkaar liggen. Hierdoor ontstaat er minder wrijving en wordt de band ook minder snel warm. Radiaalbanden zijn hierdoor erg populaire en slijtvaste banden voor personenwagens.

Het getal 13 tenslotte meteen achter de letter "R", geeft aan voor welke velgen de band geschikt is. Dit deel van de bandenmaat moet dus overeenkomen met de velgmaat, welke in dit geval 13 inch zal moeten meten.


Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK