Olie

Voor motorolie en andere smeermiddelen kun je 24/7 terecht op Tirendo

Olie, het zwarte goud! Olie wordt na raffinage tot en benzine en diesel gemaakt, en wordt in vrij natuurlijke vorm toegepast in cosmetische producten en als smeermiddel in machines en voertuigen. Na chemische ingrepen wordt het ingezet als smeermiddel in alle moderne motoren, waarbij chemisch eigenschappen worden toegevoegd en de olie onder verschillende temperaturen verschillende eigenschappen heeft. Deze synthetische oliën worden al zo'n 90 jaar gemaakt, maar hun samenstelling en prestaties hebben de afgelopen decennia enorme efficiëntieverbeteringen ondergaan als gevolg van vorderingen in motortechnologie en onder druk van nieuwe milieueisen. Zo zijn de moleculaire structuren die kunstmatig worden gemaakt om olie beter te laten stromen bij lage temperaturen sterker gemaakt, zodat olie minder snel hoeft te worden vervangen. De productietechnieken zijn onnoemelijk veel efficiënter dan vroeger, waardoor wij allemaal voor weinig geld kunnen profiteren van krachtige, zuinige, stille en efficiënte motoren. Of minder stil natuurlijk, want ook voor de motorsport zijn er specialistische producten van alle grote merken te krijgen die wezenlijk verschil maken in de praktijk. Kijk maar eens naar Red Bull Racing, dat onlangs Total, sinds jaar en dag vaste partner van Renault, verving door Mobil 1. Zo'n keuze wordt niet gemakkelijk gemaakt, en heeft alles te maken met de specifieke vereisten van een motor. Wat overigens niet wil zeggen dat de producten van Total voor andere motoren niet even geschikt of beter zijn.

Innovatie in olie

Verschillende soorten oliën spelen op verschillende plekken in je auto en motorblok hun eigen rol voor smering en afvoer van reststoffen. Moderne synthetische oliën zijn in staat om zich aan te passen aan wisselende omstandigheden van temperatuur en druk. Al zo'n 90 jaar worden oliën gefabriceerd die in een koude motor even goed hun werk doen als in een opgewarmde motor, al hebben er in de afgelopen decennia natuurlijk wel talloze innovaties hun weg gevonden in de techniek van motoren en ook motorolie. Afhankelijk van de vereisten van de motor in de auto, truck, motorfiets of scooter en klimaatomstandigheden zijn verschillende typen oliën met uiteenlopende viscose (vloeibaarheid) beschikbaar.

Goedkoop online op Tirendo.nl

Tirendo.nl biedt alle soorten motorolie, smeerproducten en additieven goedkoop aan via de eigen website, met gratis bezorging door het hele land, en indien gewenst bezorging bij een van de meer dan 600 montagepunten die Tirendo.nl heeft in Nederland. Je kunt 24/7 bestellen op onze website, en je kunt vertrouwen op een goede service, een goed product en gratis bezorging binnen 1-4 werkdagen binnen Nederland. Tirendo.nl breidt in hoog tempo uit en biedt een steeds groter arsenaal aan producten voor auto, motor, scooter, truck en al het overige dat gemotoriseerd rondrijdt op twee, drie of vier wielen. Een one stop shop voor al je wensen op motorisch gebied, met gratis bezorging en de mogelijkheid tot installatie door een professional, door heel Nederland! Dat is wat Tirendo.nl voor ogen had en nu heeft gerealiseerd. Profiteer ook mee van de lage prijzen en snelle service van online winkelen bij Tirendo.nl!

Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK