Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 3

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 235/45 R18

Een korte verhelderende tekst is nuttig om de cijfers aan de zijkant van de band te begrijpen. Net als iedere autoband, hebben winterbanden 235 45 r18 een cijferreeks waarin de belangrijkste informatie over de band is vastgelegd.Het eerste cijfer is '235'. Dit is een aanduiding in millimeters en heeft betrekking op het loopvlak. Er valt uit af te leiden dat winterbanden 235 45 r18 een loopvlak hebben van 235 millimeter breed. Dat is een fijne breedte, die zorgt voor een behoorlijke grip op de weg.

Naast breedte is ook hoogte een belangrijke factor. In de eerste plaats moet iedere band onder de auto dezelfde hoogte hebben en daarnaast valt zo naar eigen smaak te kiezen.Het tweede getal uit de cijferreeks geeft de gewenste informatie. In procenten van de breedte van de band, wordt de hoogte ervan aangegeven. Deze winterband is dus 45% van 235 millimeter hoog.

Ook de interne bouw van de autoband wordt altijd op de buitenkant aangegeven. Vrijwel iedere autoband is tegenwoordig een zogenaamde radiaalband en dit wordt dan ook aangegeven door de letter 'R' in de reeks.Een radiale opbouw van de band houdt in, dat de koordlagen in het binnenste van de band haaks op de rijrichting zijn aangebracht. Bovendien zit er meestal ook nog een gevlochten staalgordel omheen. Deze combinatie zorgt voor een optimale wegligging. Winterbanden 235 45 r18 zijn dus van radiale aard.

Tenslotte wordt de doorsnede van de geschikte velg in inches genoemd. In dit geval is de band bedoeld voor een velg van 18 inch.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info