Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 6

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 225/55 R17

Winterbanden zijn vanzelfsprekend een goede keuze. Het rubber zorgt bij koud weer voor een goede hechting met het wegdek en het loopvlak is uitgerust met een grof profiel voor regen, hagel en sneeuw. Om de juiste winterband te kiezen, dient de cijferreeks die op de zijkant van de band staat goed begrepen te worden.Winterbanden 225 55 r17 hebben als eerste getal '225' in de cijferreeks staan. Dit getal geeft informatie over de breedte van het loopvlak van de band. In dit geval gaat het om een winterband met een loopvlak breedte van 225 millimeter. Dit is een prettige breedte die zorgt voor een aangename grip op de weg.

Nu volgt het getal '55'. Hiermee wordt informatie gegeven over de hoogte van de band. Die is ook heel belangrijk, aangezien alle vier de wielen van de auto een band van dezelfde hoogte nodig hebben. Bovendien kan de voorkeur uitgaan naar een lage band of juist naar een wat hoger type.De hoogte wordt uitgedrukt als percentage van de breedte van de band. Winterbanden 225 55 r17 hebben dus een hoogte van 55% van 225 millimeter.

De reeks getallen wordt nu onderbroken door de letter 'R'. Een 'R' staat voor radiaal. Nu gaat het dus over het binnenwerk van de band. Bijna iedere autoband heeft tegenwoordig een radiaal binnenwerk, want die zorgt voor het beste wegcontact.

Het cijfer '17' tenslotte, geeft in inches de doorsnede van de velg aan, waar deze winterband 225 55 r17 omheen past. In dit geval dus 17 inch.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info