Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 3

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 215/60 R16

Een aanduiding zoals hierboven wordt bij alle banden en winterbanden aangetroffen. De maatvoering van banden oogt wat ingewikkeld en heeft inderdaad ook wat nadere duiding nodig. Een bandenmaat bestaat uit vier afzonderlijke eenheden, elk met hun eigen betekenis. In dit voorbeeld gaat het om de maat winterbanden 215 60 R16. De eerste eenheid is het getal 215. Dit getal staat voor de breedte van de band in millimeters.

De tweede eenheid is de 60 die daarop volgt. Hier gaat het niet om een eenvoudige aanduiding in millimeters of centimeters. Het tweede getal drukt het percentage van de breedte uit in relatie tot de hoogte. In dit geval betekent dat, dat de breedte van de band 60% bedraagt van de hoogte. Als we achter de hoogte willen komen zullen we deze dus moeten herleiden.

Hoewel R16 aan elkaar geschreven wordt, gaat het om twee afzonderlijke eenheden. De letter staat voor het type band. Dat is ofwel een radiaalband, aangegeven met een R, ofwel een gordelband, aangegeven met een B. De maat winterbanden 215 60 R16 is dus een radiaalband. Concreet wil dat zeggen dat de koordlagen in het binnenste van deze winterband haaks zijn ingelegd.

De afsluitende 16 is weer redelijk eenvoudig. Het gaat hier om de velgmaat. Deze wordt uitgedrukt in inches. Op de maat winterbanden 215 60 R16 dienen dus velgen van 16 inch te worden geplaatst.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info