Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 4

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 215/55 R17

Winterbanden zijn er in vele soorten en maten. Omdat het belangrijk is dat een band goed op een wiel past, moeten winterbanden met de juiste bandenmaat worden uitgezocht. Deze maat is te vinden op de zijkant van de band. Elk getal of letter van de band heeft een bepaalde betekenis. Het eerste getal staat voor de bandbreedte en wordt uitgedrukt in mm. Bij winterbanden 215 55 r17 is dat 215 mm.

Ook het tweede getal van een bandenmaat is belangrijk. Het betekent namelijk de doorsnede. Deze verhouding van breedte en hoogte zegt meer over de wegligging van de auto. Hoe lager de doorsnede hoe stabieler de auto op de weg ligt. Hoe hoger deze is, hoe comfortabeler de auto rijdt. Deze doorsnede wordt in procenten weergegeven. Bij winterbanden 215 55 r17 is de doorsnede dus 55%.

In bijna iedere bandenmaat is de letter 'r' terug te vinden. Deze staat namelijk voor radiale banden. Deze bandensoort heeft een andere constructie dan de vroeger vaak voorkomende diagonale band. Dit omdat de radiaalband een beter grip op de weg heeft en dus veiliger is.

Bij winterbanden 215 55 r17 staat het laatste getal voor de velgdiameter. Deze wordt in inches weergegeven. Dat betekent dus dat bij deze banden de velgdiameter 17 inches bedraagt.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info