Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 2

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Winterbanden 165/60 R14

Om aan automobilisten die nieuwe banden nodig hebben snel duidelijk te maken welke bandenafmetingen voor hun voertuig geschikt zijn, zijn banden voorzien van een vermelding. Deze is te vinden op de zijkant en bevat alle informatie die men nodig heeft. Bij winterbanden met 165 60 R14 als code duiden de twee voorste cijfers de bandbreedte aan. Een breedte van 165 millimeter zorgt voor een stille winterband, waarmee comfortabel kan worden autogereden.

Uit de volgende cijfercombinatie kan worden afgelezen wat de straal of hoogte van de band in kwestie is. Waar het eerste getal een waarde in millimeters aangeeft, wordt met dit tweede getal een procentuele verhouding ten opzichte van de breedte van de winterband aangegeven. Hebben winterbanden 165 60 R14 als aanduiding voor hun afmetingen, dan is de hoogte van deze banden dus 60% van 165 millimeter, oftewel 99 millimeter.

In elke cijfercombinatie die op de wang van een band wordt vermeld, is ook een letter opgenomen. Met deze letter geven fabrikanten van autobanden aan hoe de band geconstrueerd is. Was vroeger een diagonaalconstructie gebruikelijk, tegenwoordig worden vrijwel nog uitsluitend radiaalbanden gemaakt. Deze zijn veiliger en steviger en worden aangeduid met een "R".

Naast breedte, radius en de in de band gebruikte constructie, is ook de binnendiameter van de band in de code opgenomen. Bij winterbanden die 165 60 R14 op de zijkant hebben staan, valt aan de waardes dus te zien dat deze kunnen worden gemonteerd op velgen van 14 inch. Velgmaten worden standaard in inches aangegeven.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info