/

Pirelli banden

Helaas heeft uw zoekopdracht geen resultaten opgeleverd. Wijzig uw zoekparameters om producten te vinden.  You can search by car model

De banden van Pirelli zijn zeker niet nieuw meer op de markt. Dit merk maakte zelfs al heel vroeg indruk. Zo werd de allereerste Franse Grand Prix in 1913 gewonnen door G. Boillot, die een Peugeot met banden van Pirelli bestuurde. Nog altijd werkt Pirelli hard aan innovaties in de bandenwereld. Momenteel werken zij aan het zogenaamde 2013-2017 plan, waarbinnen zij zichzelf enkele belangrijke doelen hebben gesteld.

Het ontstaan van Pirelli

Het label Pirelli werd al in 1872 opgericht door Giovanni Battista Pirelli. Echter, het bedrijf hield zich niet direct bezig met het produceren van banden. Pirelli werd aanvankelijk groot door andere nieuwe innovaties te ontwikkelen, zoals onderzeese telegraafkabels en geïsoleerde geleiders voor telegrammen. Daarnaast investeerde Pirelli veel in auto-industrie, welke in die tijd eigenlijk nog onderontwikkeld was.

De eerste populaire banden van Pirelli

Uiteindelijk ging Pirelli zich toch zelf bezig houden met het produceren van banden, en liep daarin ver op de tijd vooruit. Hun eerste succes werd niet behaald met autobanden. De eerste banden van Pirelli die echt succes boekten, en symbool stonden voor een geavanceerde technologie, waren de Pirelli Marca Stella fietsbanden. Dit succes stimuleerde het merk om door te gaan, waardoor de eerste banden van Pirelli voor de auto op de markt verschenen. De eerste autoband was de Ercole, welke in 1901 verscheen.

Een ruim assortiment banden van Pirelli

Er is inmiddels meer dan honderd jaar verstreken na het verschijnen van de eerste Pirelli banden. De tijd heeft zeker niet stil gestaan, ook niet voor het bedrijf. Pirelli liet zien goed met de tijd mee te kunnen gaan en eigenlijk altijd een stap voor te blijven op de nieuwste innovaties en technologieën. Dit heeft onder meer geleid tot een zeer uitgebreid assortiment banden van Pirelli. Tegenwoordig maakt het bedrijf banden voor personenauto's, bussen, vrachtwagens, motors en de agrarische sector.

Pirelli heeft de top bereikt

Het mag duidelijk zijn dat het merk Pirelli de top heeft bereikt. Momenteel behoort de onderneming tot de grootste bandenbedrijven ter wereld en mag het merk zich leider noemen op het gebied van technologische inhoud. Deze status heeft de onderneming niet zomaar bereikt. Al meer dan 140 jaren van bouwen aan de toekomst gingen voorbij. In deze jaren heeft Pirelli industriële traditie en technologische innovatie gecombineerd. De kwaliteit van de producten en de populariteit van de Pirelli-kalender, de prestigieuze betrokkenheid in de Formule 1 ™ en betrokkenheid van het bedrijf in de mode-industrie dragen bij aan het succes van het merk Pirelli in de hele wereld, de waarde wordt geschat op € 2,27 miljard.

De banden van nu

De banden van Pirelli staan vooral bekend om de hoge mate van veiligheid, de uitstekende prestaties en daarnaast ook het welgemeende respect voor het milieu. De Pirelli banden worden zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd en zijn ook op de weg zo groen als dat binnen het vermogen ligt. Tijdens het ontwerpen en produceren van de banden voor de personenauto's, bestelwagens en SUV's van nu wordt optimaal aandacht besteed aan de drie meest belangrijke factoren van Pirelli, namelijk functionaliteit, prestaties en uitstraling. Kortom, de Pirelli banden functioneren uitstekend, leveren hoogwaardige prestaties op de weg en zien er goed uit.

Tot slot worden Pirelli banden ook regelmatig aan tests onderworpen. Tijdens de zomerbandentest van de ANWB in 2010 is de Pirelli Cinturato P 6 als beste uit de test gekomen. Deze band scoorde uitermate goed op nat wegdek, daarnaast laat deze band ook bijzonder goed gedrag zien in bochten. De opvolger Pirelli Cinturato P 7 scoort eevenees goed en is zonder enige twijfel één van de beste banden, die het Italiaanse merk ooit geproduceerd heeft. Bij de ANWB zomerbanden test in 2012 eindigde Pirelli in de top 3 met de Pirelli Cinturato P 1. Wie kiest voor Pirelli banden, zal zeker geen spijt krijgen.

 

Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK