Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 21

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Michelin 205 60 r16 Banden

Een autoband heeft diverse maten, welke allemaal worden aangegeven in een bepaalde volgorde. Deze vastgestelde volgorde geeft de maten op eenvoudige wijze weer. Bijvoorbeeld de Michelin 205 60 r16. Deze Michelin band heeft een breedte van 205 millimeter. Het eerste getal geeft namelijk de breedte van een band in millimeters weer.

Dan volgt de tweede waarde, namelijk de 60. Dit is een percentage, en wel het percentage dat de verhouding russen de hoogte en de breedte van de band weergeeft. Dit percentage geeft dan ook de diameter van de band weer. Bij de Michelin 205 60 r16 bestaat dus een procentuele verhouding van 60% tussen de hoogte en de breedte van de band.

De 'R' geeft aan dat deze band een radiale constructie heeft. Er zijn radiaalbanden en diagonaalbanden. Radiaal en diagonaal geven de positie van de koordlagen aan in het karkas van de band. Als vanzelfsprekend zijn deze diagonaal op het loopvlak aangebracht bij een diagonaalband. Bij een radiaalband zijn de koordlagen haaks ten opzichte van de rijrichting aangebracht op het loopvlak. De Michelin 205 60 r16 is dus een radiaalband, aangegeven door de 'R'.

De laatste waarde geeft de velgenmaat in inches aan. Het gaat hier om de diameter van de velgen. Deze specifieke band heeft dus 16 inch velgen, ofwel, de velgdiameter bedraagt 16 inches.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info