Klantenservice (Ma–Vr: 7:00–22:00): +31 (0) 858880173

Eigenschappen
Pagina 1 van 16

(1) Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.


Continental 195 55 r16 Banden

Aan de zijkant van iedere band staat een reeks getallen en een cijfer die aangeven wat de bandenmaat is en om welke soort autoband het gaat. Deze reeks geeft per deel andere informatie aan. Het eerste getal geeft de breedte van de band aan, in millimeters. De Continental 195 55 r16 heeft dus een breedte van 195 millimeter.

Dan volgt de tweede waarde. Bij de Continental 195 55 r16 hebben we het dan dus over het getal 55. Dit is een percentage. De diameter van de band, ofwel de verhouding tussen de breedte en de hoogte, wordt aangegeven in procenten. Deze verhouding is voor deze band dus 55%.

De reeks wordt gevolgd door een letter, welke de derde waarde aangeeft. In dit geval gaat het om de letter 'R', welke aangeeft dat het een radiaalband is. Bij een radiaalband zijn de koordlagen haaks ten opzichte van de rijrichting op het loopvlak aangebracht. Naast de radiaalband is er ook nog de diagonaalband, waarbij de koordlagen in het karkas van de band diagonaal zijn aangebracht op het loopvlak.

De reeks eindigt weer met een getal, welke de velgdiameter aangeeft. Bij de Continental band met maat 195 55 r16 is dit dus het getal '16'. De maat wordt in inches aangegeven. De velgdiameter van deze band is daarmee 16 inches. Het is goed te weten dat een inch omgerekend 2,54 centimeter is.


x

Tirendo.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

OK Meer info