Klantenservice (ma-vr van 7-22 uur): +31 (0) 858880173 (lokaal tarief)
Band zonder velg.
Hankook DYNAPRO HP2 RA33
 • Categorie
  Zomerbanden
 • Bandenmaat
  245 / 70 R16 107 H
 • Draagvermogen
  107
 • Snelheidsindex
  H (tot 210 km/h)
 • Beschrijving
 • EU Bandenlabel
Rijeigenschappen

De Hankook Dynapro HP2 RA33 valt, zonder aan kwaliteit in te boeten, in de categorie betaalbare SUV-banden. Deze band verzorgt uiterst precies sturen en een goed wegcontact. En ook bij hogere snelheden gedraagt de Dynapro HP2 RA33 zich zoals het hoort: stabiel rijgedrag, doeltreffende waterafvoer en voorspelbaarheid in de bochten. De band produceert verder weinig rolgeluid en veert comfortabel. Comfort gegarandeerd dus met de Dynapro HP2 RA33!

Profieleigenschappen

De middengroef van de Hankook Dynapro HP2 RA33 is stevig, waardoor het rijgedrag voorspelbaar wordt en de auto zich goed gedraagt in de bochten. De breedte van het profiel draagt verder bij aan een remweg die liefst 4% korter is dan die van zijn voorganger. De zijgroeven van de Dynapro HP2 RA33 staan borg voor een goede waterafvoer, zodat aquaplaning wordt tegen gegaan. De band is - net als de meeste SUV's - minder geschikt voor rijden in het terrein.

Rendement

De Hankook Dynapro HP2 RA33 past op de meest gangbare merken en typen SUV's en is een van de meest betaalbare alternatieven voor dit type banden. Naast meer comfort door de innovatieve samenstelling van de band en een kortere remafstand, leveren deze Hankook SUV-banden ook nog eens brandstofbesparing op. Dit komt door een verlaging van de rolweerstand en dat is weer mogelijk dankzij de toevoeging van silica aan het rubber. Deze Hankook-band is voor elke liefhebber en bestuurder van een SUV dus een schitterende uitkomst!.

Het Europese bandenlabel

Introductie van het label
Met ingang van 1 november 2012 moeten alle banden voor personenwagens geproduceerd na 1 juli 2012 worden voorzien van een officieel EU-bandenlabel.

Voordelen
Met deze nieuwe regelgeving wil de Europese Unie het economische en ecologische verkeer efficienter maken en daarnaast de verkeersveiligheid verbeteren.

Nadelen
Het bandenlabel kan een goed overzicht geven en geeft meer transparantie aan de klant, maar heeft alleen betrekking op 3 aspecten. Er zijn echter veel meer relevante prestatiekenmerken voor een waardering van een band.

We willen u erop attenderen dat de producent de banden van een label voorziet en ons de gegevens aanlevert. Indien u hier geen label ziet, betekent dit dat de producent ons geen gegevens over het label heeft aangeleverd of dat het product voor 01.07.2012 is geproduceerd. Wanneer de banden voor 01.07.2012 zijn geproduceerd kan het zijn dat zij niet zijn voorzien van een label.

Symbolen
De geclassificeerde banden kunnen vergeleken worden met drie basiscriteria:
•Brandstofefficiëntie (Van A tot G)
•Grip op nat wegdek (Van A tot G)
•Omgevingsgeluid en de bijbehorende decibelwaarde


Het is aan u
Het is de bestuurder zelf die uiteindelijk het brandstofverbruik bepaalt . Rijd zuiniger en gebruik uw versnellingen op een spaarzame manier om het brandstofverbruik te verlagen op de lange termijn.

De juiste bandenspanning zorgt voor een lagere rolweerstand, reduceert energieverlies en staat garant voor ideaal grip op nat wegdek. Daarom moet de bandenspanning op regelmatige basis worden gecontroleerd.

Houd altijd een passende veiligheids-afstand om de kans op een ongeval te verminderen en om uw veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers te verzekeren.

Kijk voor meer informatie op: http://ec.europa.eu/energy/efficiency/tyres/labelling_en.htm

Kies de juiste band uit ons uitgebreide assortiment of neem contact op met ons op. Tirendo helpt u graag om geschikte banden te kiezen uit ons brede assortiment.

Brandstofefficiëntie

Brandstofefficiëntie wordt bepaald door het brandstofverbruik en de rolweerstand. Het is ingedeeld in zeven categorieën: A is de meest efficiënte en G de minst efficiënte klasse. Banden in categorie A verbruiken 0,1 liter minder brandstof per 100 km dan categorie B banden.
Rolweerstand
De rolweerstand is weerstand die de band ondervindt als deze rolt over een oppervlak. De rolweerstand is afhankelijk van zowel de geometrie als de consistentie van het materiaal van de band.
Gemiddelde waarde
De gemiddelde waarde ligt tussen C en E.
Kies zelf de juiste band, of vraag ons u te adviseren. Tirendo helpt u om geschikte banden te kiezen uit ons brede productaanbod.
Grip op nat wegdek

Dit criterium geeft u informatie over de remreactie van een bepaalde band op een nat oppervlak. Categorie A geeft de kortste remweg en dus het hoogste veiligheidsniveau. G geeft de grootste remweg en is dus minder veilig.
Dit wordt berekend op basis van een personenauto welke met een snelheid van 80 km rijdt. Er is een verschil van van 3 tot 5 meter in de remweg tussen elk van de zeven klassen. Dit betekent dat een auto met categorie A-banden 18 meter eerder stopt dan een auto met categorie G-banden.
Gemiddelde waarde
De gemiddelde waarde ligt tussen B en E. De categorieën D en G worden (nog) niet gebruikt
Kies zelf de juiste band, of vraag ons u te adviseren. Tirendo helpt u om geschikte banden te kiezen uit ons brede productaanbod.
Omgevingsgeluid

Dit pictogram is verdeeld in twee componenten. Het getal geeft de geluiden van buitenaf gemeten aan in decibel (dB), terwijl de zwarte geluidsgolven illustreren hoe de band presteert ten opzichte van de toekomstige toegestane Europese geluidslimieten welke in 2016 ingevoerd zullen worden.
Het absolute aantal (in dB) is het geluid dat wordt veroorzaakt door een testvoertuig met een snelheid van meer dan 80 km/u.
Een continue geluidsniveau boven de 80 decibel kan leiden tot gezondheidsproblemen.
Symbolen
Drie zwarte geluidsgolven staan voor de slechtste prestatie (het luidst) en geven aan dat de geluiden van buitenaf alleen voldoen aan de huidige Europese limiet, maar niet aan de toekomstige. Als het geluid voldoet aan de toekomstige Europese limiet, dan zijn er twee zwarte geluidsgolven weergegeven. Een zwarte geluidsgolf (stilste) geeft aan dat de geluiden van buitenaf onder 3dB ligt van de toekomstige Europese limiet.
Kies zelf de juiste band, of vraag ons u te adviseren. Tirendo helpt u om geschikte banden te kiezen uit ons brede productaanbod.
X
91,49 €
Prijs per stuk, incl. BTW & afvalbeheersbijdrage
 • Gratis banden verzending
 • Levering 1-4 werkdagen 1
Onze service
 • Gratis retourneren
  binnen 14 dagen
 • 650+ montagepartners
 • Klantenservice:
  +31 (0) 858880173
(1) Meer dan 90% van de bestellingen wordt binnen de gestelde periode geleverd.